Strona glówna forum Otwórz www.jaga.com.pl
przejdź do strony głównej Jaga >>>

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

problem z grzejnikiem maxi

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Grzejniki Jaga - forum wszystko o grzejnikach -> Strona Główna -> Grzejniki - porady techniczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
timberek

PostWysłany: Pon Lis 16, 2009 13:44    Temat postu: problem z grzejnikiem maxi Odpowiedz z cytatem

Witam,wzeszłym roku kupiłam grzejnik Maxi. W tamtym sezonie grzewczym nie było w sumie problemów. Grzejnik grzał jak należy.
Problem zaczął się teraz, gdy rozpoczął się nowy sezon grzewczy. Grzejnik jest niemal zimny. Zwykły kaloryfer w innym pomieszczeniu grzeje dobrze, po czym poznałam, że to nie wina zbyt słabego ogrzewania.

Grzejnik Maxi odpowietrzyłam i nic to nie dało. Żadne ustawienia od zeszłego roku nie były zmieniane, więc powinien działać tak jak wtedy. A jednak w pokoju jest zimno i grzejnik jest bardzo lekko ciepły.\

Co jeszcze można zrobić, by Maxi zaczął grzać solidniej?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Admin

PostWysłany: Czw Lis 19, 2009 8:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziwne to, że grzał i nie grzeje Smile
Raczej nie jest to wina grzejnika - ponieważ grzejnik ma określoną wydajność i jak przepływa przez niego czynnik grzewczy czyli ciepła woda o dopowiedniej temperaturze to będzie on dawał tyle ciepła ile jest określone jako jego wydajność cieplna.
Trzeba by było sprawdzić czy zawory są drożne, bo może przypchały się jakimiś zanieczyszczeniami z instalacji.
Nie wiem czy to własna kotłownia czy sieć ale mozliwa jest też taka sytuacja, że sieć miejska może mieć w tej chwili niższe parametry niż zimą i jeżeli grzejnik Maxi jest dobrany o mniejszej mocy, w stosunku do innych grzejników, to może teraz nie dogrzewać.
Kombinowałbym raczej w takich kierunkach a nie szukał przyczyny w samym grzejniku.
We wszelkich znanych mi podobnych sytuacjach była to wina zaworów, instalacji, jej regulacji lub błędów w doborze grzejników.

Pozdrawiam
DM
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Grzejniki Jaga - forum wszystko o grzejnikach -> Strona Główna -> Grzejniki - porady techniczne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: